Rent vatten räddar liv

Hygienen är extremt viktig i samband med att vi uppsöker sjukvård eftersom skadliga ämnen i vattnet kan orsaka sjukdom och i värsta fall leda till döden. Till exempel kan orent vatten innehålla virus, bakterier och andra farliga ämnen som utgör hälsorisker för de som konsumerar det.

Medan vi i Sverige kan ta tillgång till rent vatten för givet, finns det  många människor som inte har rent vatten, inte ens vid uppsökande av sjukvård.

Vi har därför beslutat att uppföra två vattenbrunnar på två olika kliniker i närheten av staden Addis Zemen som ligger cirka 60 mil norr om Addis Abeba. En närmare presentation av dessa två kliniker finner ni på vår hemsida i nästa vecka.


Tack vare generösa bidrag under 2015 och 2016 kan vi genomföra dessa projekt som kommer ge cirka 37.000 människor rent vatten i samband med att de uppsöker sjukvård i området.

 

Charity by Friendship • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. • Org. nr 802477-4575 • PlusGiro 79 79 3-6