Rent vatten räddar liv

Hygienen är extremt viktig i samband med att vi uppsöker sjukvård eftersom skadliga ämnen i vattnet kan orsaka sjukdom och i värsta fall leda till döden. Till exempel kan orent vatten innehålla virus, bakterier och andra farliga ämnen som utgör hälsorisker för de som konsumerar det.

Medan vi i Sverige kan ta tillgång till rent vatten för givet, finns det  många människor som inte har rent vatten, inte ens vid uppsökande av sjukvård.

Vi har därför beslutat att uppföra två vattenbrunnar; på en skola och på en klinik, båda projekten ligger i närheten av staden Addis Zemen som ligger cirka 60 mil norr om Addis Abeba. En närmare presentation av dessa två projekt finner ni under rubriken "Vad vi gör".
 


Tack vare generösa bidrag under 2015 och 2016 kan vi genomföra dessa projekt som kommer ge cirka 25.000 människor rent vatten i skolområdet samt när de uppsöker sjukvård. 

 

Charity by Friendship • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. • Org. nr 802477-4575 • PlusGiro 79 79 3-6