Quorn - Vatten för Världen


I kampanjen Vatten för Världen skänker Quorn Foodservice del av försäljningen* till Charity by Friendship för att bygga brunnar på skolor i Etiopien. Kampanjen pågår 1 augusti 2021-22 mars 2022 och siktet är inställt på att bygga minst fem nya brunnar – men det finns ingen övre gräns på hur många brunnar vi bygger. Kampanjen är öppen för alla restauranger och storhushåll och det är enkelt att vara med. Sätt Quorn på menyn så bidrar du per automatik till att fler barn får tillgång till rent vatten och skolgång.

 

*Bidraget räknas på den försäljning som överstiger samma period föregående år. En brunn kostar cirka 50 000 kronor att bygga.

Vattensnålt superprotein


Quorn görs av superproteinet mycoprotein. Mycoprotein tillverkas av en naturlig, näringsrik svamp (Fusarium venentum ) genom fermentering, samma process som används för att göra bröd, öl och yoghurt. Det krävs 90% mindre vatten för att odla mycoprotein jämfört med vissa animaliska proteinkällor1. Populära Quorn Färs har 10 gånger lägre vattenavtryck än köttfärs2. Det gör Quorn till ett utmärkt exempel på en hållbar och näringsriktig proteinkälla för världens växande befolkning.

 

Källa: 1.Quorn Footprint Comparison Report (2018) 2.Global average, Quorn Footprint Comparison Report (2018).

Vatten är en fråga vi på Quorn tar på största allvar och det är en viktig del i vårt hållbarhetsarbete. Därför känns det helt fantastiskt att göra Vatten för Världen-kampanjen tillsammans med Charity by Friendship. Vi hoppas att så många som möjligt inte bara fortsätter servera Quorn utan också lägger in en extra måltid eller två och på så sätt bidrar till att fler barn får tillgång till rent vatten."Henrik Höglund

Anbudschef, Quorn Foodservice

Är din skola med?


Har ni Quorn på menyn i skolan eller på din arbetsplats? Om inte, tipsa köket om kampanjen! Då kan ni äta nyttigare, klimatsmartare och samtidigt bidra till att fler barn i världen får tillgång till rent vatten. Är ni en skola som serverar Quorn skickar vi gärna ett gratis och lättillgängligt elevmaterial med information om Vatten för Världen att använda i matsalen.


Besök hemsidan för mer information:

- hemsida quorn: https://www.quorn.se/foodservice

- mail för att beställa skolmaterial: foodservicese@quornfoods.com

Restaurang och hemma


Quorn Foodservice har ett brett utbud av produkter som du kan sätta på menyn – från smidiga ingredienser som färs, bitar och filéer till färdig snabbmat som burgare, nuggets och korv, eller lägg våra veganska pålägg på en macka. Gör din beställning direkt av din grossist.


Är du konsument och vill äta Quorn hemma så hittar du Quorns produkter i närmsta livsmedelsbutik. Låt dig inspireras av Quorns recept här.

Quorn är ett vattensnålt protein och vår utgångspunkt är att alltid använda så lite vatten som möjligt och att återlämna vattnet vi använt i samma – eller bättre - skick än när vi fick det. Vi arbetar parallellt med flera konkreta vattenprojekt som rör vattenreducering, vattenrening och innovationer kring vatten och miljö. Läs mer om Quorns vattenarbete på sidan 22 i vår Hållbarhetsrapport."Henrik Mauritzon

- Försäljningsansvarig , Quorn Foodservice